Hi ha molts mites sobre esterilització de gossos i gats, explicarem els més freqüents i t’animem que consultis amb el teu veterinari de confiança en cas de dubte.

En començant, sabs quines avantatges ens trovem esterilitzant als nostres amics? Doncs,ajudem a prevenir malalties de transmissió sexual com la leucèmia i la immunodeficiència felina, i el tumor veneri transmissible en gossos. Evitem la sobrepoblació i els abandonaments. Ajudem a prevenir comportaments associats a les hormones com serien les fugides, baralles territorials, marcatge, signes de dominància i miols intensos en gats. Evitem gestacions no desitjades. En femelles també desapareixen els signes de zel i el sagnat, ajuda a disminuir la presència de tumors mamaris, els embarassos psicologics i elimina el risc de l’aparició d’infecció o tumor uterí. En els mascles també elimina el risc de malalties prostàtiques i redueix l’aparició de tumors en la regió anal i testicular.

Mites i llegendes en relació a esterilització de gossos i gats

  1. L’esterilització canvia negativament la conducta dels animals.

Realment, el caràcter dels nostres animals no canviarà, fins i tot, alguns mascles amb problemes d’agressivitat poden millorar ja que l’agressivitat pot estar relacionada amb nivells alts de testosterona. Les femelles, de la seva banda, deixen de presentar comportaments associats al zel com ara irritabilitat, agressió o fugida en busca de mascles per aparellar-s’hi.  

  1. Els animals esterilitzats s’engreixen: Fals. Si bé es cert, els animals un cop castrats tenen un canvi en el seu metabolisme i s’ els obre l’apetit, però si l’animal continua amb el mateix estil de vida, d’acord amb la seva edat, sexe, mida i fa suficient activitat física no té perquè guanyar pes.
  2. És bo que criï un cop: és fals que les femelles hagin de criar un cop a la vida per mantenir-se sanes. No hi ha una relació conscient amb la reproducció com a part necessària del seu benestar emocional. La seva sexualitat és diferent a la de l’humà i està totalment dictada per les hormones, de manera que no presentaran emocions com la frustració o el desig de tenir fills a un nivell conscient.

L’esterilització és una acció preventiva i efectiva que contribueix al control de la natalitat i evita que hi hagi més abandonaments.

Si vols conèixer més, posa’t contacte con nosaltres.